BoekStart viert 10-jarig bestaan

Foto: Boekstart.nl
29 november 2018, 21:54
Verlopen

ALTENA - Eind 2018 bestaat BoekStart voor baby’s 10 jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar door gevierd.

Bijna alle Bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby’s ontvangen vanuit de gemeente of op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, een koffertje met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen. Voor minimaal 50 baby’s in Nederland is er vanwege het jubileumjaar een extra verrassing. In 50 BoekStartkoffertjes is een zogenaamde Gouden Wikkel verstopt. Met deze Gouden Wikkel kan in de Bibliotheek een BoekStartverrassingspakket worden opgehaald.

Een decennium lang is het hoofddoel van BoekStart hetzelfde gebleven: het bevorderen van voorlezen aan jonge kinderen. Plezier in lezen leidt tot een betere taal- en spraakontwikkeling. De Bibliotheek biedt met BoekStart een gratis lidmaatschap voor de allerjongsten, het BoekStartkoffertje als cadeau bij inschrijving en een BoekStartcollectie met baby- en peuterboekjes om te lenen. Ook organiseert de Bibliotheek regelmatig leuke activiteiten voor ouders en jonge kinderen. Meer informatie is te vinden op www.boekstart.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl