Dijken op tijd versterkt tot nieuwe veiligheidsnorm

Foto: Waterschap Rivierenland
19 december 2018, 08:52
Verlopen

ALTENA - De dijken die de komende jaren worden versterkt in het rivierengebied, voldoen in 2022 aan de nieuwste veiligheidsnormen.

Intussen zorgde het uitzonderlijke weer van 2018, met hoogwater in de winter en een droge zomer, niet voor problemen. Dat blijkt uit de nieuwe veiligheidsrapportage over de dijken die Waterschap Rivierenland beheert. Het waterschap beheert 507 kilometer aan primaire keringen, de dijken langs de grote rivieren waarachter ongeveer een miljoen Nederlanders veilig wonen en werken.

Sinds 2017 gelden nieuwe normen voor de veiligheid. Vorig jaar bleek bij een eerste scan dat ongeveer 160 kilometer sterk afweek van de nieuwe norm; deze dijken zijn versneld beoordeeld en worden tot 2022 als eerste versterkt via het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Bij de andere trajecten startte dit jaar een intensieve beoordeling. Het waterschap verwacht deze winter de eerste uitkomsten te melden aan de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT), als toezichthouder namens het Rijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl