Arie Metz neemt afscheid als verhalenverteller van Woerkum

Foto: Aart en Anja de Joode
24 december 2018, 14:29
Verlopen

WOUDRICHEM - Afgelopen zondag, tijdens de foto- en filmpresentatie Oud Woerkum georganiseerd door Aart en Anja de Joode, heeft Arie Metz voor de laatste keer een Woerkums verhaal verteld.

Arie heeft besloten te stoppen met zijn activiteit als verhalenverteller. Al jaren komt hij tijdens de foto- en filmpresentatie belangeloos een prachtig Woerkums verhaal vertellen en hij wilde dit tijdens deze middag nog eenmaal doen. Het verhaal over de Woerkumse kleermaker Bas Baks, met zijn eigentijdse kleding op maat, wekte bij vele aanwezigen een schaterlach op.

Arie zijn carrière als Woerkums verhalenverteller begon in 1993 na het winnen van de eerste prijs bij het Woerkums dictee. Bekend zijn ook zijn uitgaven van de boeken wandeling door Oud Woudrichem, de Goudmijn en Weerwolleve op de Meulewal. Al jaren lang is Arie lid van het genootschap der Woerkumse taal en verhalenverteller op de Woerkumse aovonden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl