Bierwandeling in de Vesting Woudrichem

Foto: Archief
27 december 2018, 14:09
Verlopen

WOUDRICHEM - Jacoba van Beieren en ook Hugo de Groot hebben ooit het in Woudrichem gebrouwen bier gedronken. De Spaanse bezetter was er dol op en vanaf heden kan ook de bierliefhebber het rijke verleden van de Woerkumse vesting letterlijk en figuurlijk komen proeven.

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert het Woerkumer Bier samen met het Stadsgidsengilde een wandeling en bierproeverij in en rond de Vesting van Woudrichem. Het Woerkumer bier, dat inmiddels 11 jaar geleden geherintroduceerd werd, vormt de spil van de wandeling annex proeverij. Deelnemers krijgen niet alleen veel te horen, zij krijgen ook vier Woerkumer bieren te proeven.

Niet alleen de visserij maar juist ook bier blijkt eeuwen lang een belangrijke economische en politieke factor voor de vesting van Woudrichem te zijn geweest. Naast de lokale bevolking waren het vooral de in de omgeving gelegerde soldaten de grootafnemers. De bierwandeling is via de website www.woerkumer.nl te boeken en kost € 24,50 per persoon. De bierwandeling duurt ongeveer 3 à 4 uur. De eerst volgende wandeling staat gepland op 2 februari om 13.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl