Woudrichem een flink aantal monumenten rijker

Foto: Archief Vesting Woudrichem
28 december 2018, 12:20
Verlopen

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem is op de valreep een flink aantal monumenten rijker. Het gaat dit keer om panden in Almkerk en Woudrichem.

De afgelopen jaren is de gemeente Woudrichem actief bezig geweest met het beschermen van monumenten. Nadat eerder al objecten aangewezen zijn als beschermd gemeentelijk monument in Andel, Giessen, Rijswijk, Uitwijk en Waardhuizen, zijn nu, als afronding van het project, objecten toegevoegd in Almkerk en Woudrichem. Bij de aanwijzing heeft het gemeentebestuur zich laten begeleiden door het Monumentenhuis Brabant en ook de gemeentelijke Monumentencommissie heeft een inbreng gehad.

Aan de gemeentelijke monumentenlijst zijn nu vijftien objecten toegevoegd. Woudrichem telde al 108 rijks- en 31 gemeentelijke monumenten. De vesting is al sinds 1972 een door het rijk beschermd stadsgezicht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl