Poetry4OneAltena verbindt de dorpen

Foto: Poetry4OneAltena
31 december 2018, 10:08
Verlopen

ALTENA - Het project Poetry4OneAltena wordt op zaterdag 5 januari afgesloten met de onthulling van de eerste plaquette met het gedicht van Hank.

Alle 21 gedichten uit alle dorpen en het enige stadje in Altena zijn op een plaquette geplaatst, die een plek krijgen in ieder dorp en zo samen de verbinding vormen in de nieuwe gemeente Altena. De onthulling van de plaquette is om 15.00 uur in Hank nabij het Kerkplein door Ryan van Leest die met haar zoon, het gedicht schreef voor Hank. Tijdens het concert van Altena Brass worden de gedichtenbundels overhandigd aan de burgemeester, tevens worden tijdens het concert enkele gedichten voorgedragen. De Stichting Poëzie Land van Altena initieerde in 2018 het icoonproject Poetry4OneAltena in het kader van de eenwording van de drie gemeentes Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Het doel van dit project is om met poëzie de eigenheid van de twintig dorpen en één stad vast te leggen. De gedichten zijn geschreven door een jongere en een wat oudere dichter uit de kernen. De poëzie geeft een beeld van hoe de dichters hun woonplaats beleven en ervaren. Van alle gedichten is een dichtbundel samengesteld die vanaf 5 januari gratis is af te halen op het gemeentehuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl