Burgemeester(s): “Jaarwisseling Veen relatief goed verlopen”

Foto: Archief Altena TV
1 januari 2019, 12:24
Verlopen

VEEN - De jaarwisseling van 2018 naar 2019 in Veen is relatief gezien goed verlopen, blijkt uit een eerste inventarisatie op Nieuwjaarsdag.

Door zowel de politie, brandweer als gemeente is geen uitzonderlijke inzet nodig geweest, zo laten burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg en waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena weten. Beide burgemeesters trokken in de nieuwjaarsnacht gezamenlijk op.

“We kunnen terugkijken op een beheersbare oudejaarsnacht mede dankzij de goede voorbereiding van en afstemming tussen politie, brandweer en gemeente. Ook in de aanloop naar de jaarwisseling toe. Dit beeld wijkt niet af van voorgaande jaren”, aldus burgemeester Fons Naterop. “We betreuren het in brand steken van sloopauto’s de afgelopen weken in Veen zeer. Elke vorm van brandstichting brengt overlast en schade met zich mee. Dat is onacceptabel. We betreuren het in brand steken van sloopauto’s de afgelopen weken in Veen zeer. Ondanks dat er een stijging is te zien in het aantal sloopauto’s en dit keer ook voertuigen in de omgeving schade hebben opgelopen, zagen wij geen reden de escalatie beperkende strategie van de afgelopen jaren bij te stellen. De openbare orde en veiligheid voor de omwonenden kwamen niet in gevaar. De hulpdiensten zijn niet gehinderd bij het uitoefenen van hun werk.”

Waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Altena, Marcel Fränzel: “Allereerst spreek ik mijn waardering uit voor de professionele en escalatie beperkende inzet van de politie, brandweer en de gemeentelijke buitendienst bij de autobranden in Veen. Op korte termijn evalueer ik met de inwoners van Veen, de hulpdiensten en collega Fons Naterop de gebeurtenissen van de afgelopen weken. De uitkomst daarvan neem ik mee bij het uitzetten van de lijn voor het komende jaar.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl