Componist Elementa is een gelukkig mens

Foto: Ramon Mutsaers
7 januari 2019, 07:35
Verlopen

ALTENA - Zaterdag 5 januari vond in ’t Uivernest in Hank de première plaats van ‘Elementa’; het werk dat speciaal voor de nieuwe gemeente Altena is gecomponeerd door Leon Vliex in opdracht van JA! Jeugdfanfare Altena.

‘Elementa’ verklankt kenmerken van het grondgebied Altena, waaronder de invloed van de Tweede Wereldoorlog, het vele water en de graanmolens. Bij deze toegankelijke compositie werden beelden getoond, gemaakt door Jennifer van Dalen, die refereerden aan wat er werd gespeeld. Slagwerkdocent Frank de Jong zag bij de muzikanten veel enthousiasme tijdens het spelen en roemde de affiniteit van de gemeente met de blaasmuziek. De totstandkoming van ‘Elementa’ is gefinancierd door de vorige 3 gemeentes van Altena. Ook kregen alle 15 muziekverenigingen in Altena deze compositie overhandigd door voormalig wethouder John Bakker. Jos Bataille heeft ‘Elementa’ zelfs bewerkt voor ‘zijn’ Activoband.

Na afloop in de foyer waren er veel positieve reacties te horen. Leon Vliex roemde terecht het orkest: “Een première is voor mij altijd het loslaten van een kindje. JA! heeft ‘Elementa’ gespeeld zoals ik het in gedachten had. Dat ik zelfs kippenvel kreeg, bewijst dat ik hier als een gelukkig mens sta. Dit kindje kan zelfstandig de wereld in!” Een link naar de opname van ‘Elementa’ is te vinden via www.jeugdfanfarealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl