Muzikale ‘bruiloft’ tijdens Nieuwjaarsconcert Duo Virtuoso

Foto: Archief
7 januari 2019, 20:36
Verlopen

HEUSDEN - Op 26 januari 2019 organiseert Duo Virtuoso, Mark Brandwijk en Reinier Korver, voor het achtste jaar op rij een nieuwjaarsconcert in vestingstad Heusden. Het decor hiervoor de Grote of St. Catharijnekerk.

Duo Virtuoso krijgt tijdens het concert gezelschap van allerlei gastmusici, die dit jaar afwisselend, origineel en verrassend musiceren rondom het thema ‘Bruiloft’. Tijdens het concert geeft de jonge violiste Elise Besemer, regelmatig spelend in het Koninklijk Concertgebouworkest, acte de presence, samen met cellist Kalle de Bie. Rianne Schoemaker en Ivo van Gennip verlenen als trompetduo hun medewerking. Duo Virtuoso bespeelt de twee schitterende orgels en de prachtige vleugel die de Catharijnekerk rijk is en slagwerker Jaap Klootwijk zorgt voor de extra feestelijke sfeer.

Op het programma staat bruiloftsmuziek van alle tijden en plaatsen. Zo klinkt uiteraard de Wedding March, maar ook muziek van Rimsky-Korsakov en Mozart, geliefde ‘receptiemuziek’ en het wereldberoemde Adios Nonino. Speciaal voor dit concert heeft het duo nieuwe arrangementen gemaakt. De aanvang van het concert is 19.30 uur. Tijdens het concert wordt een collecte gehouden voor stichting Kerk in Actie. Kaarten voor het concert kunnen worden besteld via: www.duovirtuoso.nl. Ook aan de deur is kaarten kopen nog mogelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl