Gorinchem hijst regenboogvlag

Foto: Peter Leonhart
8 januari 2019, 22:10
Verlopen

GORINCHEM - In Gorinchem, de stad van tolerantie, is net als in diverse andere Nederlandse gemeenten de regenboogvlag gehesen. Zo weten homoseksuele en transgender inwoners dat zij gesteund worden en veilig zijn om te zijn wie ze zijn en dat ze mogen houden van wie ze willen houden in Gorinchem.

Wethouder Ro van Doesburg: “Het is ontzettend belangrijk om uit te dragen dat iedereen in Gorinchem welkom is, ongeacht geaardheid, geloof of culturele achtergrond. Het college van B en W wil dit graag op deze wijze duidelijk tonen.”

Eind november werd in het stadhuis van Gorinchem ook het kunstwerk ‘Artikel I’ van Marco van Trigt onthuld. Marco van Trigt praatte met kinderen over Artikel 1 van de Grondwet, over respect. Waar dachten zij aan bij het woord respect? Mag jij zijn wie je bent? Hij verwerkte de verhalen van de kinderen in het ‘Artikel 1 kunstwerk’. Het laat levensgroot zien waar Gorinchem voor staat: respecteer alle inwoners zoals ze zijn. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je er uit ziet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl