Komborden gestolen in gemeente Altena

Foto: Ruben Duinker
11 januari 2019, 18:22
Verlopen

ALTENA - Op sommige plaatsen in de regio zijn de plaatsnaamborden, officieel 'komborden' genoemd, gestolen. De borden van onder andere Woudrichem, Uitwijk, Oudendijk en Waardhuizen zijn weg. In Werkendam is ook al een poging gedaan de borden te verwijderen.

Door de herindeling moeten de borden vervangen worden door nieuwe borden met de vermelding van de gemeente Altena. In de nieuwe gemeente staan zo’n 180 van deze komborden. Voor een echte verzamelaar of trotse inwoner natuurlijk een prachtig item om te bezitten. De gemeente laat echter weten dat het niet de bedoeling is dat mensen zelf aan de haal gaan met de borden. Het is tevens illegaal en dus diefstal.


Eerder deze week kwam in het nieuws dat het CDA de borden wil verloten onder de inwoners. Zij kunnen dan een bord tegen een bepaald bedrag overnemen. Het geld wat er mee verdiend wordt, zal worden besteed aan een goed doel uit de regio als het aan het CDA ligt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl