CDA en VVD stellen vragen over windmolens langs de zuidgrens

Foto: Pixabay
12 januari 2019, 06:32
Verlopen

GENDEREN - Onlangs vernamen CDA en VVD de plannen in de gemeente Heusden voor het plaatsen van drie windmolens tegenover het dorp Genderen. Ook in de gemeente Waalwijk bestaan plannen voor het plaatsen van windmolens. Hierdoor kunnen in totaal 10 windmolens verrijzen aan de zuidgrens van de gemeente Altena.

Inmiddels is naar aanleiding van een flyer van bezorgde bewoners van de gemeente Heusden enige onrust ontstaan in Genderen. CDA en VVD hebben begrip voor deze onrust. De molens in Heesbeen zijn van een dermate grote omvang dat de effecten in Altena voelbaar zullen zijn. Hierbij moet gedacht worden aan geluidsoverlast en slagschaduw, maar ook een nadrukkelijke impact op de horizon.

CDA en VVD stellen schriftelijke vragen aan het college van de gemeente Altena en zouden graag zien dat er een dialoog gaat ontstaan tussen de gemeenten Heusden, Waalwijk en Altena. De partijen zijn zich bewust dat de buurgemeenten de baas in hun eigen gemeente zijn, maar dat betekent niet dat men geen rekening hoeft te houden met Altena. Het zijn immers vooral inwoners van de gemeente Altena die de nadelige effecten van de windmolens zullen dragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl