Fort Giessen heeft nu ook een AED apparaat

Foto: Teus van Tilborg
15 januari 2019, 17:55
Verlopen

GIESSEN - Fort Giessen beschikt nu ook over een AED apparaat. Het werd maandag overhandigd aan Brabants Landschap, eigenaar van het fort en de vrijwilligers die er actief zijn.

Het is een geschenk van aannemer Oome Raamsdonk BV, die vorig jaar de omvangrijke totaalrestauratie van het fort heeft afgerond. “We hebben hier met hart en ziel gewerkt,” vertelde Albert Bax van het bedrijf. “Vandaar dit cadeau. Ik hoop dat jullie hem nooit nodig hebben.” Het apparaat zit in een opvallende kast van eikenhout met monumentenglas. Kortom, een kast die geheel past bij het monumentale fort.

“Echt schitterend,” reageerde Jos Schenkeveld van Brabants Landschap. Vrijwilliger John Kollen zei heel blij en dankbaar te zijn met het apparaat. “Het is een mooie aanvulling op de bestaande voorzieningen in het dorp Giessen. Dit apparaat is bestemd voor bezoekers van het fort.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl