Pontje over de Bakkerskil tijdelijk uit de vaart

Foto: Corrie van Suijlekom
15 januari 2019, 17:51
Verlopen

REGIO - Begin januari is het trekpontje uit het water gehaald voor groot onderhoud. Met borden wordt de omleidingsroute aangegeven.

Het trekpontje is een belangrijke schakel in het Oostwaardpad; een wandelpad grotendeels over boerenland, dat tot stand is gekomen door samenwerking met lokale boeren en de Agrarische Natuurvereniging. Uit de vele reacties die de boeren en ANV Altena-Biesbosch regelmatig ontvangen, blijkt dat er veel wandelaars plezier beleven aan een wandeling in deze unieke omgeving.

Het grondig schoonmaken, verven en vervangen van onderdelen zal waarschijnlijk tot half februari in beslag nemen. Dankzij een bijdrage uit het Biesbosch Streekfonds kan de klus worden uitgevoerd. Daarna kunnen wandelaars weer iedere dag genieten van een overtocht met het pontje over de Bakkerskil.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl