Onrust in Genderen door plannen windmolens

Foto: Altena TV
16 januari 2019, 20:02
Verlopen

GENDEREN/DOEVEREN - Drie agrariërs, met grond langs de Bergsche Maas tussen Heesbeen en Doeveren, hebben het initiatief genomen om windmolens te gaan plaatsen. Het betreft windmolens van waarschijnlijk 210 meter hoog.

De plannen zorgen in Genderen voor de nodige onrust. De windmolens zullen daar mogelijk voor geluidsoverlast en slagschaduw zorgen. De initiatiefnemers zijn samen met Renewable Energy Foundation (REF) aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Daarin worden zij ondersteund door Energiek Heusden die momenteel al in gesprek is met omwonenden, die wonen binnen een straal van 400 meter, of er draagvlak voor het initiatief. De gemeente Heusden vindt het belangrijk dat er voldoende draagvlak is voor het plan. In de gemeenteraad van Heusden zijn door de partij Heusden Transparant al vragen gesteld over de gang van zaken.


Ook vanuit de gemeenteraad van Altena zijn er vragen gesteld aan het college. CDA en VVD zouden graag zien dat er een dialoog ontstaat tussen de gemeenten Heusden, Waalwijk en Altena. De partijen zijn zich bewust dat de buurgemeenten de baas in hun eigen gemeente zijn, maar dat betekent niet dat men geen rekening hoeft te houden met Altena. Het zijn immers vooral inwoners van de gemeente Altena die de nadelige effecten van de windmolens zullen ervaren. De gemeente Heusden gaat pas serieus met de initiatiefnemers over de plannen in gesprek als er genoeg draagvlak is in de omgeving.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl