Bestuursakkoord en kandidaat-wethouders gepresenteerd

Foto: Altena TV
17 januari 2019, 17:09
Verlopen

ALMKERK - Bijna 2 maanden na de verkiezingen in Altena op 21 november 2018 heeft Altena weer een college van Burgemeester en Wethouders. Op donderdag 17 januari maakte formateur Brigite van Haaften de namen bekend van de wethouders van Altena.

Namens het CDA zijn dat Roland van Vugt en Matthijs van Oosten. CDA Altena is trots met twee wethouders toe te treden tot het college. Van Vugt is nu statenlid voor CDA Brabant. Hij beloofde zijn ‘stinkende best’ te gaan doen in zijn mogelijke nieuwe rol. Oud-wethouder van Werkendam Matthijs van Oosten is trots dat hij aan de slag mag gaan als wethouder in de gemeente Altena.

Tweede partij Altena Lokaal levert ook een wethouder maar deze is nog niet bekend. De kandidaat heeft zich om persoonlijke redenen teruggetrokken. Een nieuwe kandidaat is inmiddels gevonden en zal snel bekend worden gemaakt. Altena Lokaal laat weten blij te zijn met het bestuursakkoord. Volgens de partij is dit passend bij hun verkiezingsprogramma.

Namens Progressief Altena zal Paula Jorritsma toetreden tot het college. De partij is heel gelukkig met het bestuursakkoord. Vooral omdat er volgens Jorritsma een hele sterke duurzaamheidsparagraaf aanwezig is. Progressief Altena gaat niet voor betutteling; iedereen in de samenleving moet mee kunnen doen. De identiteit van de dorpen is heel belangrijk volgens de partij alsmede waardering voor cultuur en historie. Paula Jorritsma staat te popelen om aan de slag te gaan als wethouder: “Samen zorgen voor elkaar en blij zijn met alle vrijwilligers die gemeente Altena huisvest, dat is de ruggengraat van de samenleving.”

Theo Meijboom van SGP Altena noemt zijn partij een trotse coalitiepartner. De partij wil een vangnet voor zwakkeren in de samenleving creëren en gaat keihard optreden tegen drugsproblematiek binnen de gemeente Altena. De SGP levert de enige wethouder die niet op de kieslijst stond. Het betreft Hans Tanis. Hij is op dit moment, sinds 2008, wethouder in de gemeente Sliedrecht. De SGP fractie heeft een profiel opgesteld voor ‘de SGP wethouder’. Bestuurlijke ervaring was hierin erg belangrijk. De landelijke bestuursvereniging van de SGP is ingeschakeld en daar is de huidige kandidaat-wethouder uitgekomen. Hans Tanis: “Ik heb prettige gesprekken gevoerd met Theo Meijboom en de andere kandidaat-wethouders. Ik heb ook echt de tijd gebruikt om kennis te maken. Het gebied spreekt mij erg aan evenals de ambitie die de gemeente Altena heeft. Ik heb er zin in!”

Waarnemend burgemeester Marcel Fränzel sloot af met de woorden: “Home alone is voorbij…” Hij sprak het vertrouwen uit in de enthousiaste ploeg wethouders en wil graag met hen aan de slag gaan. Ook in hij erg blij met de inhoud van het bestuursakkoord.

De 5 wethouders gaan allen fulltime aan de slag in de gemeente Altena. Er is ook een afspraak gemaakt dat wethouders verantwoordelijk worden voor één of meerdere dorpen. Het zal daarbij in ieder geval nooit het dorp zijn waar ze zelf wonen. De wethouders zullen worden geïnstalleerd in de raadsvergadering van 22 januari 2019.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl