Informatieavond klimaatvriendelijke tuinen

Foto: Grip op water Altena Facebook
18 januari 2019, 16:59
Verlopen

ANDEL - Burgerplatform Grip op Water Altena houdt op 30 januari vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in het Prinsentuin te Andel. Tijdens deze avond wordt door Vis a Vis ontwerpers voorlichting gegeven over klimaatvriendelijke tuinen.

Er worden tips gegeven voor zowel de aanleg als het ontwerp en onderhoud van groene tuinen. Groene tuinen kunnen meer water opvangen, verhogen de biodiversiteit en zorgen voor minder hittestress in de zomer. Ook worden die avond de resultaten van de digitale tuinen enquête van de Gemeente Altena bekend gemaakt. Deelnemers konden een regenton winnen, de prijswinnaars worden die avond bekend gemaakt. Na de pauze is er een informatiemarkt over groene tuinen en uitleg over aanvragen van klimaatsubsidie bij Waterschap Rivierenland voor het vergroenen van tuinen.

De bijeenkomst in het Prinsentuin in Andel begint met een inloop om 19.30 uur. Het programma begint om 19.45 uur. De avond wordt rond 21.45 uur afgesloten met een drankje. Aanmelden voor de avond wordt op prijs gesteld, dat kan via de website van grip op water http://altena.gripopwater.nu/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl