Hermen Vreugdenhil bedankt voor zetel in de Tweede Kamer

Foto: Archieffoto ChristenUnie Altena
19 januari 2019, 18:43
Verlopen

NIEUWENDIJK/DEN HAAG - ChristenUnie-politicus Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk is gevraagd om een zetel in de Tweede Kamer in te nemen. Eind maart komt daar een zetel vrij van partijgenoot Stieneke van der Graaf, omdat zij met zwangerschapsverlof gaat.

Vreugdenhil heeft echter besloten te kiezen voor het lidmaatschap van Provinciale Staten namens de gezamenlijke fractie ChristenUnie-SGP. Op 20 maart zijn er nieuwe verkiezingen voor Provinciale Staten. Die lopende campagne was voor Vreugdenhil naar eigen zeggen de belangrijkste reden om niet op korte termijn over te stappen naar de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer.

Een toekomstige overstap naar Den Haag sluit Vreugdenhil overigens niet uit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl