Nieuw op het Altena College: GameDesign

Foto: Dolinda Roodnat
19 januari 2019, 06:24
Verlopen

SLEEUWIJK - Ga je 23 januari naar de Open Dag van het Altena College? Grote kans dat je bij het vak Informatica een spel speelt dat ontworpen is door Twan Hogervorst, leerling uit havo 5.

“Ik heb op het Altena College leren programmeren”, vertelt hij enthousiast. Wie dat ook wil leren, kan met ingang van komend schooljaar kiezen voor het nieuwe vak ‘GameDesign’.

“We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het aanbieden van programmeerlessen”, vertelt docent Informatica David van Vugt. “Het is een belangrijke skill waaraan je bij opleidingen én het vinden van een baan echt iets hebt. Zeker omdat wij een programmeertaal aanbieden die wordt gebruikt in het bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn veelbelovend: op opleidingen zijn ze verbaasd over wat onze leerlingen al kunnen.”

Met ingang van komend schooljaar worden de programmeerlessen aangeboden binnen het nieuwe vak GameDesign, voor alle 3e- en 4e jaars leerlingen van de scholengemeenschap voor vmbo-t, havo en vwo. De leerlingen leren daarbij programmeren door spellen te ontwerpen. David: “Dat is leuk en motiverend en ze zien meteen resultaat.” Twan weet dat als geen ander. “Toen ons eerste spel klaar was, hebben we het laten testen door een aantal leerlingen. Er kwamen ook docenten kijken, het was érg leuk om die te zien gamen.”

Twan heeft voor de Open Dag op 23 januari een game gebouwd waarmee kinderen van groep 7 en 8 kennis kunnen maken met programmeren, en is er op de Open Dag zelf ook bij om aankomend brugklassers alles te vertellen over zijn favoriete vak. “Ik was zelf op de basisschool al veel met computers bezig”, vertelt hij. “Toen ik in het tweede jaar op het Altena College Informatica had gehad, wist ik zeker dat ik verder wilde met programmeren. Ik heb toen in de zomervakantie thuis de programmeertaal uit mijn hoofd geleerd. Inmiddels ben ik eigenlijk te oud voor de programmeerlessen hier op school, maar ik kom vrijwillig nog vaak langs.”

De Open Dag op het Altena College is op woensdag 23 januari van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie staat op www.altenacollege.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl