SGP Altena niet blij met de ‘Regenboogvlag’ in Almkerk

Foto: Sander van Strien
19 januari 2019, 18:02
Verlopen

ALMKERK - Al eerder werd bekend gemaakt dat een meerderheid van de gemeenteraad van Altena aangegeven heeft voorstander te zijn van het ophangen van de regenboogvlag bij het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Altena. Inmiddels is deze vlag gehesen.

De fractie van de SGP Altena betreurt dit besluit. De partij schrijft op hun website dat de overheid zich niet hoort te mengen in een discussie over een verklaring die met name een theologisch karakter draagt. Er is volgens de SGP geen gemeentelijk doel mee gediend. SGP Altena erkent de worsteling die bepaalde mensen kunnen doormaken, maar wel wil de partij zich graag houden aan de heilzame scheppingsorde waarin seksualiteit bedoeld is voor de duurzame relatie tussen man en vrouw.

Voor zover de ‘regenboogvlag’ bedoeld is als een statement voor het stimuleren van homoseksuele relaties of van genderneutraliteit verzet de SGP zich daartegen. De regenboog doet de SGP denken aan Gods eeuwige trouw. Ondertussen wappert de vlak nog altijd naast het gemeentehuis in Almkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl