Marianne Vos wint de wereldbeker veldrijden in Pontchâteau

Foto: Archieffoto Marianne Vos
20 januari 2019, 20:02
Verlopen

PONTCHÂTEAU/BABYLONIENBROEK - Wielrenster Marianne Vos heeft zondag voor de eerste keer in haar imposante wielercarrière de wereldbeker veldrijden gewonnen. Ze won in het Franse Pontchâteau de achtste en voorlaatste wedstrijd uit de wereldbekercyclus. Hiermee stelde ze de zege in de wereldbeker veilig.

Door de afmelding van de Belgische Sanne Cant kon de winst in de wereldbeker al bijna niet misgaan voor Vos. Een plek in de top vier volstond in Pontchâteau. Ze reed vanaf de eerste ronde attent voorin en demarreerde in de laatste ronde. Denise Betsema werd tweede en Maud Kaptheijns maakte er op de derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Vos boekte hiermee haar vierde overwinning in een wedstrijd om de wereldbeker.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl