De Biesbosch vaart voorlopig tussen Kop van het Land en Werkendam

Foto: Archief
22 januari 2019, 20:30
Verlopen

DORDRECHT/WERKENDAM - De gemeente Dordrecht wil voor 260.000 euro de veerpont De Biesbosch aanschaffen, zodat die voorlopig kan blijven varen tussen de Kop van het Land en Werkendam.

De aanschaf is nodig, omdat de huidige concessie van het veer is verlopen en er nog geen zicht is op een nieuwe exploitant van een veer. De aanbestedingsprocedure daarvoor is mislukt. Verwacht wordt dat er pas op zijn vroegst in 2022 een nieuwe exploitant is. In de aanbestedingsprocedure van 2008 is afgesproken dat de gemeente het vaartuig zou overnemen als de exploitant daar om zou vragen na afloop van de concessieperiode.

Hoewel de aanbesteding mislukt is, blijft het veer toch varen tussen de Kop van ’t Land en Werkendam. Dordrecht heeft de huidige exploitant bereid gevonden om op basis van de bestaande afspraak te blijven varen. Vooralsnog zijn daarover alleen tot 1 maart afspraken gemaakt. Over de periode daarna wordt nog gesproken. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het plan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl