Formateur Brigite van Haaften: “Samenwerking was plezierig!”

Foto: Kevin Joosten
22 januari 2019, 19:54
Verlopen

ALMKERK - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond sprak formateur Brigite van Haaften haar laatste woorden uit in het totale formatieproces. Haar 'taak' zit er daarmee op.

Afgelopen donderdagmiddag werd het bestuursakkoord gepresenteerd. Dit akkoord is in grote lijnen uitgeschreven. Trots is Brigite van Haaften op de term ‘kernachtig’. Aangezien de gemeente Altena bestaat uit 21 kernen is het belangrijk dat iedere kern soms zijn eigen aanpak nodig heeft. Haar advies is dan ook dat het gemeentebestuur, zowel de raad als het college, het verschil ziet tussen de kernen. Samen is een belangrijk woord zowel voor de gemeenteraad, inwoners, bedrijven en talloze partners buiten en buiten de regio. Het nieuwe college wil daarmee aan de slag. Voor het nieuwe collega is ‘samen’ een werkwoord geworden. 

Brigite van Haaften heeft de samenwerking als plezierig ervaren. Als dank voor de vele gesprekken had ze nog een cadeau bij zich: een selfie stick. Ze gaf daarbij de boodschap dat ze hoopt vele actiefoto’s te zien via social media. Actiefoto’s waarin de samenwerking tussen gemeentebestuur en inwoners zichtbaar is. Daarbij worden er geen selfies gemaakt, maar een ‘Altena selfie’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl