Bestuursakkoord volgens oppositie ‘een vreemde bruine brij’

Foto: Sander van Strien
23 januari 2019, 17:59
Verlopen

ALMKERK - Het bestuursakkoord van de coalitiepartijen CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena missen volgens de oppositiepartijen concrete punten. Volgens Hennie Schermers van de ChristenUnie is het een vreemde bruine brij.

Tijdens de onderhandelingen, onder leiding van Brigite van Haaften, zijn ook de oppositiepartijen gehoord door Van Haaften. Volgens Pim Bouman van de VVD is daarvan niks terug te zien in het bestuursakkoord. Dit kwam naar voren tijdens de raadsvergadering toen het bestuursakkoord werd besproken. Bouman had graag gezien dat er concreet in staat dat er de komende periode geen windmolens in Altena komen. Aan de andere kant vindt Hennie Schermers van de ChristenUnie het jammer dat de windmolens er niet komen. Roland van Vugt van het CDA gaf aan dat windmolens al een thema waren tijdens de verkiezingen, maar wil daar nu niet op inzetten. Van Vugt zet liever in op maatregelen dicht bij de inwoners dus verduurzaming van woningen. Schermers had graag wat symbolische korrels zout toegevoegd aan het bestuursakkoord.

Pauline van den Tol van Burgerstem Altena wil het zout van de ChristenUnie graag aanvullen met wat peperkorrels om het allemaal wat pittiger en smakelijker te maken. Vooral op het gebied van coffeeshops, zelfredzaamheid en de Werkendamse haven mag het allemaal wel wat pittiger vindt Van den Tol.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl