Beverpad op de Pannekoek

Foto: Museumeiland
28 januari 2019, 20:38
Verlopen

WERKENDAM - De Duitse familie Bever wil naar de Biesbosch verhuizen. Om erachter te komen of de Biesbosch ook echt een goede plek is om te wonen stellen zij aan de leerlingen allerlei vragen over het gebied.

De leerlingen gaan aan de slag met allerlei opdrachtjes. Ze bouwen een burcht, knagen als een bever, verkennen de omgeving en komen zo spelenderwijs van alles te weten over de leefwijze van dit unieke dier. Het programma is geschikt voor leerlingen uit groep 3-4-5. Het Beverpad wordt uitgevoerd in kleine groepjes, begeleid door een ouder of een leerkracht. Schoolgidsen zorgen voor aanvullende informatie over de natuur in het algemeen en de bever in het bijzonder.

Sinds kort is het Beverpad te beleven op De Pannekoek. De Pannekoek is een prachtige plek om het Beverpad te beleven. Hoewel de bever zelf overdag niet wordt gezien, zijn er wel volop sporen van de bever. Je vindt er vraatsporen, glijbanen en er ligt een echte beverburcht welke in de winter goed te zien is. Op 6 april wordt op het Biesbosch MuseumEiland een beverdag gehouden voor jong en oud.  Het definitieve programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl