Twee masterstitels en nog een dozijn medailles voor Biesboschzwemmers

Foto: Biesboschzwemmers
28 januari 2019, 07:55
Verlopen

WERKENDAM/ZWOLLE - Het afgelopen weekend hebben tien masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Zwolle.

In het 25 meterbad aldaar was een recorddeelname met deelname uit Nederland, maar ook ver daarbuiten. Er werden uiteindelijk twee gouden, zes zilveren en zes bronzen medailles behaald, maar daarnaast werden ook diverse records verbeterd.

Marjo Goelema wist op de 50 en 100 meter schoolslag een nieuw Nederlands record in haar categorie te noteren. Uiteraard waren dit ook club en Brabantse records. Op de 50 meter was Marjo de beste in haar categorie, op de 100 meter ging de winst naar een Russin. Op de 100 wisselslag was Marjo de beste en ook op dit nummer noteerde zij een nieuw club en Brabant record. Op de 100 vlinderslag werd Marjo ook de vice-kampioen. Op de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 vlinderslag mocht Marjo een bronzen medaille ophalen.

Annette Wijnja en Nico Swart wisten ook eremetaal te veroveren. Annette behaalde zilver op de 50, 100 en 200 rugslag en de 200 schoolslag en op de 100 schoolslag behaalde Annette brons achter Marjo. Voor Nico was er een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag. Nico is van origine een rugslag zwemmer, maar dit seizoen gaat het op de schoolslag steeds beter en dit resulteerde dus in Zwolle in een derde plaats op de 100 meter schoolslag.

De laatste medaille werd behaald op de 4×100 meter wisselslag estafette gemengd. Nico, Marjo, Paul Wijnja en Annette werden derde in hun categorie en zij deden dit in een Brabants record. Voor Nico was er ook een Brabants record op de 100 rugslag, hij verbeterde dit met 0,01 seconden. Brabantse records waren er ook voor Marjo op de 50 en 100 vlinderslag en Nico op de 200 rugslag.

Persoonlijke records worden door de masters niet vaak gezwommen, maar ook in Zwolle werden diverse tijden aangescherpt. Françoise Duran wist op de 50 en 100 school- en vlinderslag zich te verbeteren, Wouter van der Stelt ging sneller dan ooit op de 800 en 1500 meter vrije slag en in beide races liet hij een mooie indeling zien. Behalve dat Nico diverse Brabantse records zwom, verbeterde hij ook zijn tijden op de 100 en 200 rugslag en de 200 schoolslag. Richard Tiemstra en Paul waren beide sneller dan ooit op de 200 meter vrije slag en zij deden dit niet met enkele tienden, maar Paul ging bijna een seconde sneller en Richard zelfs bijna vier seconden.

Voor Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout en Erik Drewes waren er geen persoonlijke records of plaatsen bij de beste drie deelnemers in hun categorie. Toch had Bastiaan een bronzen medaille voor de zijn klassering als derde Nederlander op de 50 rugslag.

Over vier weken organiseren de Biesboschzwemmers in Papendrecht een masterswedstrijd en daar zal een grote groep van de Werkendamse zwemclub aan de start verschijnen met tegenstand uit Nederland en mogelijk ook daarbuiten. De wedstrijd wordt in Papendrecht gehouden omdat daar de beschikking is over elektronische tijdwaarneming waardoor de tijden nog nauwkeuriger geregistreerd worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl