Blazersklas speciaal voor klarinetten

Foto: Kunst Na Strijd
4 februari 2019, 18:38
Verlopen

WOUDRICHEM - Altijd al klarinet willen leren spelen? Of eigenlijk nooit eerder aan gedacht, maar toe aan een leuke nieuwe uitdaging? Dan is de blazersklas speciaal voor klarinetten wellicht iets voor u/ jou.

De Woudrichemse Muziekvereniging Kunst Na Strijd start op vrijdagavond 8 maart een blazersklas voor jong en oud. Iedereen die klarinet wil leren bespelen is welkom, zowel kinderen als volwassenen. In groepsverband worden 10 lessen gegeven om te zien of het bespelen van de klarinet iets voor je is. Het instrument krijg je van de vereniging in bruikleen. Pas na die 10 lessen beslis je of je verder wilt met klarinet spelen en of je lid wordt van de vereniging. Indien er voldoende aanmeldingen zijn, worden er meerdere groepen gevormd, die worden ingedeeld op leeftijd.

Veel muzikanten beginnen op jonge leeftijd hun muziekcarrière. Maar ook voor volwassenen is het heel goed mogelijk om nog een instrument te leren bespelen. Dat bewijst ook Marjon Broekhuizen, een van de klarinettisten van KNS. Zij had als kind wel kort les gehad op saxofoon, maar leerde volgens eigen zeggen pas muziek maken toen ze als volwassene les kreeg op de klarinet. Marjon begon op haar 34e met klarinet spelen en leerde toen pas wat ademsteun eigenlijk is en goed haar gehoor te ontwikkelen en horen of een akkoord zuiver is of niet. Dat maakte het muziek maken heel leuk. Natuurlijk was het soms ook wel erg doorzetten. Als volwassene ervaar je vaak een extra drempel bij bijvoorbeeld voorspeelmiddagen of muziekexamens, omdat je je onbevangenheid uit je jeugd kwijt bent. Maar de voldoening van het klarinet spelen, een instrument met een warme sound en groot bereik, en de gezelligheid van de vereniging maken het zeker de moeite waard.

Interesse om net als Marjon ook de stoute schoenen aan te trekken en de sprong naar de klarinet te wagen? Of eerst wat meer informatie vragen? Mail naar rickhobo@gmail.com. De lessen starten op vrijdag 8 maart en worden wekelijks gegeven in ’t Rondeel te Woudrichem van 19.00 tot 19.30 uur. De bijdrage voor deze 10 lessen, inclusief instrument, is € 50,00.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl