Concert Oden van Salomo in de kerk van Eethen

Foto: Brabants Erfgoed
4 februari 2019, 20:30
Verlopen

EETHEN - Op 22 februari vindt in de kerk van Eethen om 20.00 uur een bijzonder concert plaats. Daar worden de Oden van Salomo ten gehore gebracht.

Bijna niemand kent ze. Ook al is het de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard is gebleven (80-120 na Christus). En dat is een groot gemis. De Aramese christenen zongen meeslepende feestliederen, over de Messias die hen opzoekt in hun uitzichtloze situatie en die hun de weg baant naar het paradijs. In bloemrijke taal en in krachtige beelden beschreven ze hun diepe liefde voor hun Redder.

Deze Oden zijn vertaald naar het Nederlands en naar muziek dit het hart van de Oden raakt. In een avondvullend programma vol prachtige muziek en ontroerende woorden wordt u meegenomen naar 19 eeuwen terug; naar de eerste mensen die Jezus passioneel volgden. Laat je inspireren door de prachtige poëzie en beleef de levende liefde van de Aramese christenen voor hun Messias in de Oden van Salomo. Kaarten voor deze avond kosten € 10 per persoon. De opbrengst komt via Kerk in Actie ten goede aan de christenen in Syrië. Het is nodig de kaarten vooraf te reserveren via www.hervormdeethendrongelen.nl of via www.zingenindekerk.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl