SOVAK bouwt verder aan de toekomst

Foto: Sovak
4 februari 2019, 18:48
Verlopen

ALTENA - De komende jaren gaat SOVAK verschillende nieuwbouwprojecten starten, (woon)locaties verbeteren of sluiten. Hiermee wil de organisatie beter tegemoet komen aan de veranderende zorgvraag en de veranderende woonwensen van mensen met een (verstandelijke) beperking.

Voorzitter Raad van Bestuur Marie-Louise van der Kruis: “Goede huisvesting draagt bij aan prettig wonen en goede zorg voor cliënten en fijn werken voor medewerkers en vrijwilligers. Door de deels verouderde huisvesting is dat momenteel onvoldoende het geval. Daarom gaan we investeren zodat onze locaties blijven passen bij de wensen van cliënten en dat ze flexibel, van goede kwaliteit en duurzaam zijn.”

De organisatie gaat de omslag maken van kleinschalig groepsgericht wonen naar meer individuele woonruimte waar wonen, zorg en vrije tijd centraal staan. Deze studio’s en appartementen vormen samen grotere (woon)complexen, waar volop mogelijkheden voor samenzijn en ontmoeten zijn. Wat niet verandert, is dat alle regio’s hun eigen kleur behouden. In het Land van Heusden en Altena is sprake van een brede mix van doelgroepen, met aandacht voor meer individueel gerichte woonvormen, in de vorm van appartementen en studio’s. Via haar website https://www.sovak.nl/wonen/nieuwbouw-renovatie geeft SOVAK een actueel beeld van de stand van zaken van de nieuwbouw- en renovatieplannen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl