Binnenvaartschip in Biesboschhaven-Noord maakt water

Foto: Sander van Strien
5 februari 2019, 19:46
Verlopen

WERKENDAM - Op dinsdag 5 februari is omstreeks 19.05 uur de brandweer uitgerukt naar Biesboschhaven-Noord te Werkendam. Volgens de eerste melding ging het om een woonboot die dreigde te zinken.

In eerste instantie werd er een prio 4 melding gedaan. Nadat de dienstauto als eerste ter plaatse was, werd opgeschaald naar een prio 1 melding. Het bleek later niet om een woonboot te gaan maar om een  binnenvaartschip dat vaart onder de Belgische vlag en 85 meter lang is. Het schip is dinsdagochtend vroeg uit Antwerpen vertrokken met ijzer aan boord. Het schip heeft volgens de woordvoerder gedurende de vaart water gemaakt. Brandweer, KNRM en Rijkswaterstaat hebben het mogelijke lek boven water gekregen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen in het water terecht gekomen volgens de woordvoerder. Aan boord waren alleen wat oliehoudende producten, maar die zijn nog allemaal aan boord van het schip.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl