Aantal woninginbraken in Altena is gestegen

Foto: Archief
7 februari 2019, 15:49
Verlopen

ALTENA - Het aantal woninginbraken in Altena is vorig jaar gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Met 79 inbraken in 2018 is de dalende lijn in de gemeente Altena doorbroken. In 2017 werden 71 inbraken geteld. Een verklaring voor de stijging is niet direct te geven. Ook landelijk gezien is er sprake van een grillig patroon in de cijfers. Toch zien zeven op de tien gemeenten het aantal inbraken dalen.

Vijf jaar geleden werden 208 inwoners uit onze regio nog het slachtoffer van inbrekers. Dat aantal daalde in eerste instantie licht, maar in 2016 kwam het kantelpunt. In dat jaar kwam het woninginbrakencijfer met 98 voor het eerst onder de honderd uit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl