Limieten en records voor junioren Biesboschzwemmers

Foto: Pixabay
7 februari 2019, 14:25
Verlopen

WERKENDAM - In één van de thuisbaden van de Biesboschzwemmers hebben acht leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een limietwedstrijd van de plaatselijke zwemvereniging.

Op het programma stonden niet alleen korte, maar ook lange nummers. Na bijna vijf uur wedstrijd konden de zwemmers naar huis met twee limieten voor de Regio Zomer Kampioenschappen en bijna tien persoonlijke records. Roos Suppers en Nicole Bogerd wisten beide een limiet te zwemmen voor de Regio Zomer Kampioenschappen die gehouden gaan worden in Eindhoven. Beide meiden wisten op de 50 vrije slag zich met enkele honderdsten te verbeteren en bleven onder de richtijd. Roos had eerder op de middag op de 200 vrije slag zich met ruim drie seconden verbeterd.

Floor van Dijk kwam op de 100 vlinder- en vrije slag aan de start en wist vier persoonlijke records te zwemmen. Op beide nummers waren haar eindtijden en tussentijden na 50 meter sneller dan ooit. Op de 50 meters ging het om tienden van een seconde, maar op de 100 ‘vlinder’ was Floor bijna zes seconden sneller dan ooit en op de ‘vrij’ ging er ruim twee seconden van haar tijd af.

Romée van Rossem en Margonda Versluis waren de laatsten die op korte nummers aan de start kwamen. Romée verbeterde zich op de 50 vlinderslag met ruim een seconde. Op de andere nummers, de 50 rug- en schoolslag, bleef ze net boven haar tijden steken. Margonda was op de 50 ‘rug’ sneller dan ooit. Op de 50 vrije slag had ze nog geen tijd staan en op de 50 vlinderslag liet ze een goede eerste helft zien, maar kon ze dit helaas niet volhouden.

Chimène Huisman en Mandy Swart zwommen de 800 meter vrije slag en zij deden dit beide in een keurige indeling. Mandy had graag iets sneller gezwommen, maar de laatste tijd heeft ze weinig kunnen trainen en dit is zeker nodig voor de langere afstanden. Chimène zwom de 800 meter voor het eerst in een 50 meter bad en deed dit goed. Haar eindtijd was maar negen seconden langzamer dan haar tijd uit het 25 meter bad. Erik Huisman moest nog 700 meter meer zwemmen dan de beide dames. De race was af en toe grillig, maar uiteindelijk was Erik heel tevreden met zijn eindtijd. Erik had iets meer dan 25 minuten nodig voor de dertig banen.

De volgende wedstrijd is in Papendrecht en dan zullen bijna al deze zwemmers aan de start verschijnen van de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Het doel is om de huidige klassering, achtste van de zestien ploegen, te handhaven en nog meer startbewijzen te halen voor de Regio Zomer Kampioenschappen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl