Lezing: Brabants echtpaar in de crisisjaren

Foto: Pixabay
11 februari 2019, 20:42
Verlopen

DRONGELEN - Op dinsdag 19 februari verzorgt prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar ‘Cultuur Brabant’ aan Tilburg University, op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over ‘De dagelijkse zorgen en genoegens van een Brabants echtpaar in de crisisjaren.’

Een periode waarin vaak verzucht is ‘we zullen er ondanks alles de moed maar inhouden.’ In het najaar van 1931 ging de werkloze timmerman Noud Bijsterveld, die op ’t Hout (gemeente Mierlo) woonde, werken in Maastricht. Zijn vrouw Doortje Bijsterveld-Nooyen bleef met twee kleine kinderen achter en zette de manufacturenzaak A. Bijsterveld-Nooyen aan de Helmondseweg voort. Doortje en Noud schreven elkaar trouw gedurende de twee maanden van scheiding. Hun brieven geven een intiem en levendig beeld van de dagelijkse zorgen en vreugden van gewone Brabanders in de crisisjaren. In deze lezing staat hun beleving van die moeilijke tijd centraal.

Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden is vier euro. De lezing is in dorpshuis De Oude School, Gansoyen 10 in Drongelen. De aanvang is 20.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl