Senioren Biesboschzwemmers blinken uit in competitie

Foto: Freeimages.com
11 februari 2019, 08:27
Verlopen

PAPENDRECHT - De derde wedstrijd van de zwemcompetitie werd door de Biesboschzwemmers opnieuw in Papendrecht gezwommen. Samen met PCG uit Gorinchem, ZOB ’66 uit Oud-Beijerland en De Geul uit Papendrecht werd gestreden om de medailles en nog belangrijker snelle tijden.

De dames en heren hadden vandaag drie nummers op het programma staan, namelijk 50 vlinderslag, 100 rugslag en 200 schoolslag. Sommige zwemmers zwommen alle nummers, maar meestal werden ze op twee nummers ingezet. Bij de dames viel Jade Groeneveld op, zij wist op de 100 rugslag haar persoonlijk record met zeven tienden van een seconde aan te scherpen. Dit had meer kunnen zijn als de finish nog beter was geweest. Op de vlinderslag bleef ze op een tiende van haar beste tijd steken. Voor Mandy Swart was er wel een record op de vlinderslag. Op de 200 schoolslag lieten Sanne van de Pol en Annette Wijnja beide een goed ingedeelde race zien. Bij de heren wisten Lars Duijnhouwer en Robin Iking goede tijden te noteren. Lars zwom op alle nummers sneller dan zijn inschrijftijden en Robin bleef op de vlinderslag ruim binnen de 29 seconden en op de schoolslag was hij maar nipt langzamer dan zijn persoonlijk record. Nick Lisman wist op de vlinderslag zijn record met drie (!) seconden aan te scherpen.

Nicole Bogerd, Floor van Dijk, Romée van Rossem, Roos Suppers, Chimène Huisman en Margonda Versluis trainen samen en worden afhankelijk van het programma in verschillende nummers ingezet. Romée en Nicole zwommen 200 schoolslag en 100 rugslag. Op de rugslag waren beide meiden sneller dan ooit en Romée deed dit ook nog eens op de schoolslag. De vier andere meiden zwommen 100 vrije slag en 200 wisselslag. Op de 200 wisselslag verpulverde Floor haar tijd met ruim veertien seconden en Chimène wist op beide nummers zich te verbeteren. Margonda en Roos wisten zich niet te verbeteren, maar konden terug kijken op goede races.

Femke Golverdingen en Julia Verhoeven kwamen in de één na oudste categorie aan de start en zij moesten 100 vlinderslag en 200 wisselslag zwemmen. Beide zwemsters trainen vanwege school een stuk minder dan zij zouden willen. Ondanks het mindere trainen wist Femke drie persoonlijke records te zwemmen. Op de 100 vlinderslag waren haar tijd halverwege en aan het einde sneller dan ooit en de eindtijd van Femke op de wisselslag was ruim twee seconden sneller dan ooit.

De estafettes leverde mooie strijd op. Aan het begin van de middag zwommen Nicole, Floor, Romée en Roos de 4×50 meter vrije slag en zij wisten hun tweede plaats op de inschrijflijst om te zetten in een eerste plaats. Aan het einde van de middag zwommen Sanne, Jade, Mandy en Redine van Breugel de 4×100 vrije slag en zij wisten aan het einde van de dag alle vier sterke races te zwemmen en werden tweede. De tweede ploeg bij de dames liet zien dat de Biesboschzwemmers een brede selectie hebben bij de dames. De heren zwommen ook de 4×100 vrije slag en hier kwamen Lars Duijnhouwer, Robin, Tom Kruis en Erik Drewes aan de start. Tom had al lange tijd niet meer gezwommen en in de estafette gaf hij alles en het viel niet tegen. Erik is een stille kracht die ook deze middag op alle nummers goede tijden liet zien.

Verder wisten Jette Branderhorst, Amy en Lars de Kooter, Anne Lisman en Hannah en Rik Vink en Niels Muijt op één of meerdere nummers persoonlijke records te zwemmen. Over enkele dagen is de tussenstand bekend en zal er op 23 maart voor de laatste keer in Papendrecht gezwommen gaan worden voor de competitie. Eerst zal er vier weken eerder, op 23 februari, ook in Papendrecht een masterswedstrijd georganiseerd gaan worden door de Werkendamse zwemvereniging en daar zal een grote groep aan de start verschijnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl