Giessen en Rijswijk gaan St. Ayles Skiff bouwen voor Altena Regatta

Foto: Altena TV
13 februari 2019, 18:41
Verlopen

WOUDRICHEM - Na Wijk en Aalburg en Werkendam starten nu ook Giessen en Rijswijk met het bouwen van een St. Ayles Skiff voor de Altena Regatta. Een Skiff is een snelle en mooie roeisloep die men zelf kan bouwen voor de wedstrijd.

De roeisloepen worden gebouwd voor de Altena Regatta, een van de icoonprojecten die hoort bij het ontstaan van de gemeente Altena. Bij eerdere bijeenkomsten in 2018 was er nog weinig animo vanuit de inwoners, maar met de derde aanmelding vanuit Giessen en Rijswijk lijkt er meer interesse te ontstaan. Op dinsdag 13 februari was er een informatiebijeenkomst om de bouwers van Giessen en Rijswijk op weg te helpen. De bedoeling is dat alle 21 kernen een St. Ayles Skiff gaan bouwen en met een roeiteam deelnemen aan de wedstrijd. Al met al zal de eerste editie nog in 2019 gaan plaatsvinden als het aan de organisatie ligt.

Met het bouwen van een St. Ayles Skiff kan er een echt hecht team ontstaan, je gaat namelijk samen bouwen, trainen en natuurlijk deelnemen aan de wedstrijd. De boot heeft een bemanning van vier roeiers en een stuurman of -vrouw. Het bouwen van een boot kost 5000 euro, deze kosten worden voor de helft gesubsidieerd en de andere helft moet het team bij elkaar brengen. Aanmelden kan via e-mail: info@altenaregatta.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl