Minister reageert op waarschuwingen over de Merwedebrug

Foto: Archief
13 februari 2019, 17:27
Verlopen

ALTENA - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft gereageerd op de waarschuwingen van twee hoogleraren over het feit dat in 2016 de Merwedebrug op instorten zou staan. Volgens haar is Nederland niet aan een ramp ontsnapt.

Als een brug niet meer aan het vereiste veiligheidsniveau voldoet, betekent dat niet dat de brug ook daadwerkelijk bezwijkt. Er worden bij de berekeningen ruime veiligheidsmarges gebruikt. De minister reageert hiermee op vragen van verontruste Tweede Kamerleden. Die eisten opheldering na de waarschuwingen van de twee hoogleraren.

De Merwedebrug in de A27 moest in oktober 2016 opeens twee maanden dicht voor vrachtverkeer, nadat problemen met de constructie waren geconstateerd. In de stalen draagbalken waren haarscheurtjes gevonden. Uiteindelijk werd de brug twee maanden later weer opengesteld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl