Bewoners van de vesting Woudrichem winnen 2 elektrische deelauto’s

Foto: Sander van Strien en Goof van Vliet
17 februari 2019, 12:21
Verlopen

WOUDRICHEM - De Provincie Noord-Brabant en de organisatie Natuur en Milieu schreven een wedstrijd uit die maximaal 3 buurten in Brabant konden winnen. De bewoners van de vesting Woudrichem zijn zaterdagmiddag één van de winnaars geworden.

Om 13.30 uur werd door gedeputeerde Anne-Marie Spiering van de provincie Noord-Brabant in de vesting bekend gemaakt dat Woudrichem tot één de winnaars behoort. Ook had ze een van de auto’s al meegenomen. Op zaterdag 9 maart worden de elektrische auto’s gebracht waarna het experiment voor de inwoners direct zal beginnen.

Geparkeerde auto’s domineren nu het beeld van de historische vesting van Woudrichem, ook overdag wanneer vooral tweede auto’s blijven staan. De bewoners van de 350 woningen zijn heel blij dat ze het experiment aan kunnen gaan met de elektrische deelauto’s.

Op de foto voor een van de Hyundai Ionics gedeputeerde Anne-Marie Spierings, directeur Natuur en Milieu Rob van Tilburg en met de groene jas Lies Kersten, organisator van de bewoners.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl