Nieuw servicepunt de Bibliotheek CultuurPuntAltena in Andel geopend

Foto: Bibliotheek CultuurPuntAltena
19 februari 2019, 11:04
Verlopen

ANDEL - Op 12 februari opende Anton van Rijswijk, namens de Dorpsraad Andel, het nieuwe servicepunt op De Zaaier in Andel. Met het nieuwe servicepunt is de Bibliotheek CultuurPuntAltena al in twaalf dorpen in Altena vertegenwoordigd.

De Bibliotheek heeft als doel om de inwoners van Altena te stimuleren zichzelf te ontwikkelen op allerlei gebieden en zo hun zelfredzaamheid te vergroten. “Dat begint al met de allerkleinsten,” zegt Marian van de Wal, directeur van de Bibliotheek CultuurPuntAltena. “Om dat te kunnen realiseren werken we nauw samen met scholen, kinderopvangorganisaties en organisaties die zich richten op leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie.”

Marian vervolgt: “We zijn niet alleen de bieb waar mensen hun boeken lenen. De Bibliotheek is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, waar cursussen en trainingen gegeven worden, waar studenten een plek vinden om rustig te studeren en waar ondernemers kunnen werken. Dit doen we in onze vestigingen en daarnaast hebben we onze Servicepunten in de kernen. We zijn dan ook heel blij met dit servicepunt op De Zaaier.” Leden van de Bibliotheek kunnen in Andel de online gereserveerde materialen ophalen en inleveren. Voor de allerkleinsten tot vier jaar zijn er boeken die direct geleend kunnen worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl