Altena College reikt gewonnen prijzen Open Dag uit

Foto: Dolinda Roodnat
22 februari 2019, 16:58
Verlopen

SLEEUWIJK - De afgelopen weken zijn er diverse docenten van het Altena College uit Sleeuwijk langsgegaan bij basisscholen in de gemeente Altena en daarbuiten. Zij reikten daar persoonlijk prijzen uit aan de winnaars van diverse quizzen en prijsvragen die er waren tijdens de Open Dag op woensdag 23 januari.

Zo werd op de Eben Haëzer in Woudrichem een monopolyspel uitgereikt aan een groep 8-leerling, omdat hij bij het vak (bedrijfs)economie alle vragen over geld en bankbiljetten goed had beantwoord en bijna exact de prijs van de inhoud van een enorme pot snoep raadde. Hij zat er slechts € 0,22 naast. Bij het vak Nederlands was de uitdaging om de perfecte telaat-smoes te bedenken. Eén van de winnaars was Roos van de Uylenborch uit Almkerk.  Ook bij Natuur en Wetenschap vielen er twee leerlingen in de prijzen. Rens van basisschool Den Biekurf uit Babyloniënbroek, was de snelste met de meester Kees NEW race, namelijk 4,32 km/h en Floris, uit groep 8a van het Baken uit Werkendam, zat het dichtste bij het juiste gewicht van de zeven kuikens.

En dit waren niet de enige vakken waarbij een mooie prijs te winnen was, ook wiskunde, bewegingsonderwijs, aardrijkskunde hebben de afgelopen weken diverse prijswinnaars blij gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl