Jong en oud ontmoet elkaar in Goezate en d’Altenaer in Werkendam

Foto: Leen Paans
25 februari 2019, 20:25
Verlopen

WERKENDAM - Op woensdagavond 20 februari organiseerde commissie Hart en Hand voor ouderen hun eerste avond van 2019. Een initiatief dat is ontstaan in 2016 bij SGP-jongeren Werkendam. Vervolgens is deze commissie opgestart, die nu een aantal keer per jaar met veel jongeren op bezoek gaat bij ouderen.

Een groep van 50 jongeren gaf zich op om van 20 februari een gezellige avond bij ouderen te maken. In d’Altenaer zijn jongeren langs geweest bij ouderen om gezellig met elkaar koffie te drinken en ook werd er een spelletje gespeeld. Ook in Goezate waren verschillende activiteiten. Zo werd er bingo gespeeld, konden de ouderen een film kijken over oud-Werkendam en waren er baby’s op de huiskamers. Om het jaar goed te starten was er iets lekkers bij de koffie geregeld.

Het blijft mooi om elke keer weer allemaal enthousiaste ouderen te zien, zowel in Goezate als in d’Altenaer. Het doel is dan ook dat men met zoveel mogelijk jongeren de ouderen in hun, soms eenzame bestaan, veel gezelligheid bieden. Ze verdienen het om wat terug te krijgen van de jongeren. Voor het komende jaar staan er nog twee activiteiten gepland. Zo hopen ze opnieuw met veel jongeren op 8 mei met de ouderen te gaan wandelen, en in het najaar staat er nog een avond op de planning. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan naar: www.sgpjwerkendam.nl/hart-en-hand.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl