‘Meejzingavond’ van Sint Caecilia op de carnavalskalender

Foto: Archief
25 februari 2019, 09:43
Verlopen

HANK - Met een 'Meejzingavond' voegt muziekvereniging Sint Caecilia uit Hank een element toe aan het carnavalsprogramma van het Hankse Knusterooiersland.

De naam zegt het eigenlijk al. Het publiek kan naar hartenlust meezingen als de fanfare en een keur aan plaatselijke zangers en zangeressen door en door bekende liedjes ten gehore brengt. Iedereen kan meezingen, want de liedteksten worden geprojecteerd. De Meejzingavond vindt plaats op carnavalsmaandag 4 maart in ’t Uivernest en begint om 20.30 uur.

De formule is afgekeken van Tilburg, zegt dirigent Waldo van Wijk: “Ons feestje is geïnspireerd op Kruikenstad in Koor. Waar deze opzet al jaren ‘vur veul sfeer en gein zurgt’. Tijdens de repetities spatte het enthousiasme er al vanaf, zowel bij de orkestleden als bij de zangsolisten.” De dirigent vervolgt: “In het verleden hebben we, bijvoorbeeld bij onze thema-concerten, al vaker de hulp ingeroepen van plaatselijke zangers en zangeressen. Het publiek kan dat wel waarderen. Hank barst van het zangtalent. Als bijvoorbeeld Jack Scheeren nummers van André Hazes vertolkt, dan doet dat wat met het publiek én met het orkest.”

Het programma moet nog een beetje een verrassing blijven, maar het laat zich raden dat ‘Kleine café’, ‘Brabantse land’ en ‘Heerlijk Altena’ door de grote zaal van ’t Uivernest zullen schallen. Naovenaant brengt zijn mega-hit ‘Alle handen op één buik’ en als Bart Oomen in de zaal is, is ‘zunne Sanseveria’ nooit ver weg. Verder verschijnen voor het voetlicht Piet Weterings, de Brabo’s, Jan Pistorius en Kees Govers, Petro en Fred van den Bosch, Joost Kloet en Paul Snijders, Jack Scheeren en Huib Kuijpers en als enige vrouw in het gezelschap Els Domenie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl