Werkendammer Donovan R. krijgt vijf jaar celstraf

Foto: Archief
27 februari 2019, 17:48
Verlopen

WERKENDAM - De 20-jarige man uit Werkendam die betrokken was bij een overval op een Jumbo-supermarkt in Lage Zwaluwe in 2017 en een woningoverval in Steenbergen in 2018 is woensdag veroordeeld tot vijf jaar celstraf.

Tegen Donovan R. was twee weken geleden zes jaar cel geëist. De uitspraak betekent dat R., die al een jaar in voorarrest zit, nog vier jaar cel moet uitzitten. R. gebruikte in beide gevallen een mes en die gewelddadigheid wordt hem ernstig aangerekend. Volgens een rechtbank blijft het de grote vraag hoe een toen 19-jarige man met blanco strafblad en goede levensvooruitzichten tot deze ernstige daden kwam.

Bij de overval op de Jumbo kwamen R. en zijn handlanger binnen door aan te bellen. De twee aanwezige en minderjarige medewerkers werden bedreigd met een groot mes en een taser en vervolgens vastgebonden met tiewraps. De overvallers gingen er zonder buit vandoor. Bij de woningoverval in Steenbergen werd de bewoonster, een eigenaresse van twee winkels, onder bedreiging beroofd van ongeveer 3000 euro aan cash. Eén van de andere slachtoffers in deze zaak is de 10-jarige zoon van de vrouw, die getuige was.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl