Geen boete meer voor Woningcorporaties voor terugkopen huurwoningen

Foto: Pixabay
3 maart 2019, 11:19
Verlopen

ALTENA - Woningcorporaties krijgen in Altena geen boete meer als ze een ooit verkochte woning terugkopen om opnieuw te verhuren.

Woningcorporaties verkopen regelmatig huurwoningen, met de garantie het huis terug te kopen als de koper er weer vanaf wil. Dit zijn zogenaamde ‘KoopVoordeel-woningen’. De boete zorgde ervoor dat het huis in principe weer beschikbaar werd voor een kopende starter. Woningbouwcorporatie Meander heeft de gemeente Altena verzocht af te zien van deze boetes.

De gemeente Altena is nu akkoord met het afschaffen van die boete. Als de voormalige KoopVoordeelwoning alsnog verkocht wordt, binnen twintig jaar, moet er wel een boete betaald worden. Dat geld gaat dan in een fonds voor startersleningen. Hoe hoog die boete is, maakt de gemeente Altena niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl