Gezellige sfeer tijdens bijzondere raadsvergadering in Klaiendam

Foto: Sander van Strien
5 maart 2019, 19:05
Verlopen

KLAIENDAM/DUSSEN - Traditiegetrouw was er op carnavalsdinsdag in Klaiendam de raadsvergadering in Kasteel Dussen. Dit jaar was het bijna voltallige college van de nieuwe gemeente Altena aanwezig bij deze raadsvergadering.

Tijdens de raadsvergadering werden, onder toeziend oog van Prins Bies d’n Eerste, diverse carnavalekse agendapunten besproken. Allereerst moest de nieuwe burgemeester samen met de nieuwe wethouders een opdracht uitvoeren met klei, om in te burgeren in Klaiendam. Daarnaast werden 11 Klaiendamse stukken over onder andere de Dussenaar, een kerstboom op het vrijheidsplein en bouwhallen voor de carnaval, doorgenomen en ondertekend. Uiteraard is er niets officieel aan deze vergadering, maar sommige agendapunten lijken toch meegenomen te worden door het college.

De oorkonde voor de carnavalsvierder van het jaar werd uitgereikt aan Isaac den Dekker. De Groot Medaille in de Orde van de Slapers van Kasteel Dussen ging dit jaar naar Anja de Fijter en Mandy Stalenhoef die wereldkampioen twirlen zijn geworden en naar Mika Stevens, die Nederlands kampioen parketleggen werd. Tot slot sloot het college af met een zelf geschreven nummer over carnaval in Klaiendam, dat luidkeels werd meegezongen door de aanwezigen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl