25 jaar bestaan van het Nationaal Park De Biesbosch

Foto: NP de Biesbosch
6 maart 2019, 11:27
Verlopen

WERKENDAM - Op 10 maart 2019 is het 25 jaar geleden dat de Biesbosch werd aangewezen als nationaal park.

Gedurende het komende recreatieseizoen wordt in Nationaal Park De Biesbosch aandacht geschonken aan het jubileum. Bij ‘Gastheren van de Biesbosch’ en de bezoekerscentra zal een vlag met het speciale jubileumlogo wapperen. In samenwerking met ondernemers wordt een activiteitenprogramma ontwikkeld met 25 Biesbosch-avonturen voor gezinnen. Met een jubileumfolder en via websites en social media worden deze activiteiten onder de aandacht gebracht bij het publiek. Bezoekers en deelnemers aan de activiteiten kunnen foto’s van hun Biesbosch-avonturen delen op de website debiesboschinmij.nl en daarmee een leuke prijs winnen.

De Biesbosch maakt zich inmiddels op voor een volgende fase: samen met het Haringvliet zal de Biesbosch één groot nationaal park gaan vormen met de naam NLDelta. In 2021, precies 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed die het ontstaan van het zoetwatergetijdengebied markeert, zal NLDelta zich presenteren als nationaal park ‘Nieuwe Stijl’ volgens de herziene standaard van het Rijk. Deze nieuwe standaard geeft richtlijnen voor criteria, ambities en kwaliteitsverbetering, die passen bij nationale parken van de toekomst.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl