Altena blijkt één van de veiligste gemeenten van Nederland

Foto: Archief
6 maart 2019, 18:26
Verlopen

ALTENA - Het AD presenteerde zaterdag weer haar jaarlijkse onderzoek naar de criminaliteit in de Nederlandse gemeenten onder de titel ‘De Misdaadmeter’. De gemeente Altena blijkt één van de veiligste gemeenten van Nederland te zijn.

Voor de Misdaadmeter is gebruikgemaakt van politiegegevens over 2018. De ranglijst van (on)veilige gemeenten komt tot stand op basis van aangiftes en meldingen van tien delicten, zoals onder andere woninginbraak, zakkenrollen, bedreiging en mishandeling. Amsterdam is opnieuw de onveiligste gemeente, Dinkelland in Twente is met plek 350 het veiligst.

De gemeente Altena staat op plek 302. In de gemeente Altena was vorig jaar een stijging te zien van het aantal woninginbraken, bedreigingen en zakkenrollen, maar alle overige misdaden vertoonde een daling. Straatroven kwamen in de gemeente Altena helemaal niet voor.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl