Ambtenaren in gemeente Altena behouden hun rookpauzes

Foto: Pixabay
6 maart 2019, 18:34
Verlopen

ALTENA - Ambtenaren van de gemeente Altena kunnen voorlopig onder werktijd naar buiten of naar een rookruimte om een sigaretje op te steken. De gemeente is niet van plan het voorbeeld te volgen van de Zeeuwse gemeente Veere. Dat wil roken onder werktijd volledig verbieden.

Het gemeentebestuur van Altena ziet niets in die maatregel. Volgens woordvoerder Janneke Romijn kunnen collega’s behoefte hebben aan een sigaret en moet het mogelijk zijn om het werk even te onderbreken voor een rookpauze. Ook ziet de gemeente niets in een bijdrage voor een cursus om van het roken af te komen.

Rookcursussen kunnen veelal gevolgd worden vanuit de zorgverzekering. “De gedachte begrijpen we, maar als werkgever ben je geen ouder, maar een gelijkwaardige gesprekspartner,” aldus Romijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl