Bord bij Babyloniënbroek geplaatst over de A62

Foto: Sander van Strien en Goof van Vliet
6 maart 2019, 18:21
Verlopen

BABYLONIENBROEK - Een bord bij Babyloniënbroek toont sinds kort informatie over een snelweg die er niet kwam, de A62. Het bord staat langs de Midgraaf ter hoogte van het Pompveld.

Als de plannen uit de jaren ’60 waren doorgegaan, zou het gebied door de snelweg van oost naar west zijn doorsneden. Wat ook ten koste zou zijn gegaan van het in de ruilverkaveling gespaarde natuurgebied het Pompveld. De plek waar de A62 de Midgraaf zou kruisen is jarenlang zichtbaar geweest.

Het betreffende gedeelte was niet geasfalteerd, maar met klinkers bestraat. Daar zou een viaduct gebouwd worden. De klinkers zijn tijdens groot onderhoud van de Midgraaf vervangen door asfalt. De berm bij het bord is verhard met klinkers die oorspronkelijk in de weg lagen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl