Het Biesbosch MuseumEiland heeft weer een gouden Green Key

Foto: Archief
6 maart 2019, 18:15
Verlopen

WERKENDAM - Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is ook voor 2019 weer in het bezit van de gouden Green Key. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche.

Het keurmerk wordt verstrekt aan bedrijven die er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Het Biesbosch MuseumEiland doet aan zelfzuivering van afvalwater via een wilgenfilter. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, rivierwaterkoeling en elektrisch aangedreven fluisterboten.

De horeca maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van biologische streekproducten. Ook in 2017 en 2018 ontving het Biesbosch MuseumEiland dit gouden Green Key certificaat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl