3-jaarlijkse Visserijdagen houden op te bestaan

Foto: Archief
8 maart 2019, 16:48
Verlopen

WOUDRICHEM - De Stichting 'de Oude Vissershaven' laat op hun website weten dat deze zal worden ontbonden. De stichting organiseerde 3-jaarlijks de Visserijdagen welke dit jaar zijn 14e editie zou beleven. De stichting werd in 1980 opgericht door Janus Baks.

Ondanks de trouwe sponsoren, donateurs en geweldige vrijwilligers welke de 3-jaarlijkse Visserijdagen al vele jaren steunen, heeft het huidige bestuur van Stichting de Oude Vissershaven per direct besloten de stichting te ontbinden. Diverse factoren liggen hieraan ten grondslag. Door de veranderingen in deze tijd is het voor de stichting steeds moeilijker een evenement van deze omvang te organiseren. Een aantal veranderingen zijn: tekort aan financiële middelen, regels die verscherpt worden en gebrek aan bestuurders. Hierdoor worden de financiële en juridische verantwoordelijkheden voor de huidige bestuurders onaanvaardbaar.

De organisatie heeft niet anders kunnen concluderen dat zij niet meer aan de doelstellingen kan voldoen. Daarnaast worden er meerdere (soortgelijke) evenementen in de gemeente Altena georganiseerd. Hiermee wordt de historie van de riviervisserij in stand gehouden. Let wel, het betreft hier niet het jaarlijkse kampioenschap visbakken op Hemelvaartsdag. Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Festivalweekend Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl